Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Rieks körde halva passet och veteranerna kör varannan dag

Magnus Pehrsson förklarade upplägget.

Sören Rieks (ni som fortfarande undrar, det uttalas "Rex") gjorde sin första träning med Malmö FF på lördagen. Men det blev en mjukstart. Rieks var inte med när det blev spel och tränaren Magnus Pehrsson förklarade efteråt.
– Jag får spara omdömet till nästa vecka. Men som vi var inne på i går, så är det en spelare som varit i väldigt god fysisk form. Även om han nu inte spelat fotboll på tre veckor. Göteborg körde nämligen ända fram till 21 december, så han spelade i princip ut sitt kontrakt. Men eftersom han vilat sedan dess, ville vi inte köra honom i en så tuff träning. Vi tränar på måndag och sen kör vi ett liknande tufft pass på tisdag och då räknar jag att han är med.
Inbitna staketrävar noterade säkert att veterantrion Rasmus Bengtsson, Markus Rosenberg och Behrang Safari tränade ute på planen i torsdags, saknades i fredags och var med i dag lördag.
Men det är inte så att alla över 30 har inskrivet att de bara tränar varannan dag...
Det ska påpekas att bara för att de inte är ute på planen är de inte lediga. De kör alternativ träning inne i gymmet.
– Allt det här är planerat. "Mackan" och Rasmus körde vi så här redan förra året. Det var sällan de tränade tre pass tre dagar i rad ute på planen. "Mackan" gjorde det någon gång, men det blev aldrig bra. "Berra" tittade vi på lite vad som hände under hösten. Och så här i starten är det en klok idé i sådana här situationer som gör dem bättre för i morgon. Vi kör så här under inledningen av försäsongen så får vi se sedan, sa Magnus Pehrsson.
På måndag ansluter Arnor Traustasson för första gången till träningen och även Lasse Nielsen ska vara tillbaka efter landslagsspel.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 13 januari
Gå till toppen