MFF

Supportrar i protest mot att Sarfo får träna med MFF

När Malmö FF klev ut på träningsplan nio vid stadion möttes laget av en banderoll upphängd på staketet:
"Med emblemet följer ansvar - Sarfo förtjänar ej vår tröja!"
Tidigare har både MFF Support och andra supportergrupperingar uttryckt missnöje att Kingsley Sarfo nu tillåts träna med Malmö FF igen. Enligt uppgift till Sydsvenskan var det inte en officiell gruppering som hängt upp banderollen, utan ett antal missnöjda supportrar.
Foto: Max Wiman
Sarfo möttes också av en protestramsa från gruppen och när en boll kom ut över sidlinjen, sköt en av dem bollen mot spelaren.
MFF:s vd Niclas Carlnén, som var på träningen, ville inte kommentera händelsen.
Men när beslutet att låta Kingsley Sarfo, som är misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn, träna blev offentligt tidigare i veckan sa han bland annat:
– Från början när vi tog beslutet om avstängning hade vi ett besked att utredningen skulle vara klar före jul. Vid flera tillfällen vidhölls den uppgiften. Nu har vi fått veta att utredningen drar ut mycket längre på tiden och det finns ingen bortre gräns. Du är oskyldig tills du döms och i det här läget kan vi inte som arbetsgivare fatta ett annat beslut.
– VI har full förståelse att det är mycket känslor i detta, men som arbetsgivaransvarig måste vi se på regler och förutsättningar. Vi måste hantera detta som arbetsgivare enligt de regler som gäller.
Enligt vad Sydsvenskan erfar hade MFF förhandsinformation att något kunde hända på träningen. Just den här lördagen hade man för övrigt säkerhetsutvärdering av säsongen 2017, så bland annat säkerhetschefen Peter Narbe fanns också på träningen.
– Det är många som är intresserade av allt som sker i vår förening. Jag har respekt för de olika åsikterna, men just det enskilda vill jag inte kommentera någonting om, sa tränaren Magnus Pehrsson efter avslutat pass.
Spelaren själv satt kvar en stund i ett av avbytarbåsen, men uttalar sig inte. "Han gör inte media tills vidare", som Malmö FF uttryckt det.
Det var ovanligt mycket folk vid planen även denna dag. Säkert beroende på att nyförvärvet Sören Rieks gjorde sin första träning.
Läs mer:Ibland styrs man inte av vad man vill utan av vad man måste
Läs mer:MFF Support starkt kritiskt: ”Ovärdigt vår förening”
Läs mer:MFF:s vd: ”Har förståelse för att det är mycket känslor i detta”
Läs mer:Sarfo tillgänglig för match med Malmö FF - teoretiskt
Läs alla artiklar om: Misstankarna mot MFF:s Kingsley Sarfo
Gå till toppen