Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Tränarens sågning: ”Står bredvid och gör inte vårt jobb”

Det var upplagt för hockeyfest i Malmö arena med säsongens näst högsta publiksiffra. Men bara gästande serieledarna Växjö var på partyhumör och körde över Malmö Redhawks, 4–0. – Vi står bredvid och gör inte vårt jobb, konstaterade coachen Peter Andersson.

Växjös Janne Pesonen jublar över sitt 0–2 mål i Malmö arena. Deppande målvakten Oscar Alsenfelt och backen Anton Mylläri kan bara konstatera faktum.
Peter Andersson var ändå samlad efter överkörningen, där Växjö var giftigare framåt i varje period och till slut vann skottstatiken med 30–15.
– Det var ett fall framåt [jämfört med Luleå senast, 1–2 efter straffar], det som skiljer i dag är att Växjö utklassar oss i spelet framför båda målen, sa han.
Växjö fick sina två första mål i psykologiskt viktiga lägen.
Elias Pettersson tryckte in 0–1 med drygt tre minuter kvar av det som såg ut att bli en mållös period. Sedan hann lagen knappt komma ut till mittperioden innan det stod 0–2.
Nils Andersson tappade puck i offensiv zon och Janne Pesonen höll sig framme efter 1.03 sedan Växjö fått utdelning på en snabb spelvändning.
– Tycker det är en match som präglas av högt tempo och noggrannhet, där vi får jättemycket betalt av klara lägen, sa Växjös huvudtränare Sam Hallam.
8828 sålda biljetter i Arenan – näst bäst efter de 9268 i premiären mot Rögle.
Hemmapubliken misströstade och krävde mer för pengarna. I stället fick de se ett segt och håglöst Redhawks tappa ännu mer mark.
Linus Fröberg kunde enkelt sätta 0–3 efter obefintligt försvarsspel framför egen kasse. Och förra Malmöbacken Noah Welch kunde ohotad vispa upp 0–4 i krysset med drygt tre minuter kvar av perioden.
Sista perioden blev en odramatisk transportsträcka mot tre givna poäng för serieledarna från Småland.
– Vi får en jäkla utdelning. Det öppnar sig och blir lite mer fram och tillbaka, där vi drar lite mer nytta av det än vad Malmö klarar att göra på sina vändningar, sa Sam Hallam.
Peter Andersson var benägen att hålla med.
– Bra första period. Vi hamnar under press långa stunder. Lite slarviga med pucken ibland och lite för mycket spel i sidled, men också många bra saker, sa han och fortsatte:
– Växjö är väldigt duktiga och effektiva runt vårt mål, eller om man vänder på det, att vi är väldigt slarviga, för vi har folk hemma alla gångerna, men vi står bredvid och gör inte vårt jobb helt enkelt. Offensivt har vi lite problem att skapa målchanser, vi hamnar lite mycket på utsidan.
Det är ett slitet Redhawks som matchat hårt senaste tiden. Nu dröjer i alla fall nästa drabbning till fredag, borta mot HV71 i Jönköping.
– Min önskan är att få jobba ihop lite längre med det här laget och slippa lite skador, så vi får träna ihop längre, det var väldigt längesedan, sa Peter Andersson.
Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Redhawks-Växjö
Gå till toppen