Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

De vill inte att några ungdomar ska stängas ute från fritidsgården

Höllvikentjejerna Klara Björnbäck, 14 år, och Ina Lindqvist, 15 år, menar att inga ungdomar ska stängas ute från kommunens fritidsgårdar. Därför har de startat en namninsamling.
– Det är hur man beter sig, inte var man bor som ska styra om man får komma in. Alla förtjänar en första chans.

"Vellinge är ett tryggt ställe att leva på och vår fritidsgård är ett bra ställe. Vi vill inte att våra kompisar ska känna sig ovälkomna där bara för att de kommer utifrån" säger Klara Björnbäck, 14 år. Tillsammans med kompisen Ina Lindqvist, 15 år, har hon startat en namninsamling för att alla ungdomar ska vara välkomna på Vellinges fritidsgårdar.Bild: Micaela Landelius
I Vellinge, liksom på många andra platser, gäller grundregeln att bara ungdomar från kommunen får komma in på fritidsgårdarna. Ina Lindqvist och Klara Björnbäck sätter sig inte emot beslutet, men tycker att samma regler ska gälla för alla. När de själva tog med en kompis från Malmö blev det stopp i dörren. Samtidigt menar de att andra ungdomar fått ta med folk som inte är bosatta i kommunen in på fritidsgården.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen