Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Hamas-medlem skadad i sprängning i Libanon

Muren som omger Libanons största palestinska flyktingläger, Ain al-Hilweh i utkanten av staden Saida.Bild: Bilal Hussein/AP/TT
En medlem i den palestinska islamiströrelsen Hamas skadades när en sprängladdning detonerade i hans bil i staden Saida i södra Libanon. Enligt sjukhuskällor fick Mohamed Hamdan, också känd som Abu Hamza, svåra skador i benen och kördes till sjukhus där han opererades.
Hans BMW förstördes i söndagens sprängning i ett bostadsområde, och tjock rök steg i en pelare över staden. Efteråt stod det utbrända bilvraket på en parkeringsplats.
Vem eller vilka som ligger bakom attacken är oklart. Den shiamuslimska Hizbollah-rörelsens tv-station al-Manar beskriver Hamdan som viktig i Hamas, och rapporterar att Israel var ute efter honom.
Hamas har styrt Gazaremsan sedan 2007 men ska enligt ett avtal lämna över den administrativa kontrollen till den internationellt erkända Palestinska myndigheten.
I och omkring Saida finns två av Libanons totalt tolv palestinska flyktingläger.
Gå till toppen