Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Friad från utpressning sköts till döds mitt på gatan

På söndagen blev en 21-årig man skjuten till döds på Per Albin Hanssons väg. Hans äldre bror, 23 år gammal, sköts till döds på Kronetorpsgatan i mars 2017. Den äldste i brödratrion, 25 år gammal, sköts på Dansörgatan en månad senare och överlevde tack vare skottsäker väst.

Vid 21.35 fick polisen larm om en skottlossning på Per Albin Hanssons väg på Blekingsborg. En 21-årig man hade blivit skjuten i närheten av en livsmedelsbutik.
Mannen fick hjärt- och lungräddning och fördes med ambulans till sjukhus. Han uppgavs vara allvarligt skadad, men natten mot måndagen meddelade polisen att 21-åringen hade avlidit.
Polisen spärrade av ett stort område runt den misstänkta brottsplatsen och skickade även patruller till ingången på akuten. Efter midnatt var akuten fortsatt avspärrad.
Bild: Patrick Persson
Tekniker och vapenhund beställdes till platsen och polisen har hittat åtminstone två tomhylsor på platsen. Polisen spärrade också av en cykelbana ungefär hundra meter söderut från brottsplatsen.
Vid 00.30-tiden var brottsplatsen fortfarande avspärrad och kriminalteknikerna arbetade på platsen. Polisen har hört vittnen och dörrknackning har gjorts i husen runt brottsplatsen, men vid 05-tiden på måndagsmorgonen hade ännu inte någon misstänkt gärningsman gripits, enligt Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid polisen i Malmö.
En cykelbana söder om brottsplatsen har också spärrats av. Varför man spärrat av detta område kan inte polisen i nuläget berätta.Bild: Patrick Persson
En boende i närheten kontaktade Sydsvenskan när han hörde smällar i området.
– Jag satt vid datorn och hörde något som lät som en smällare. Det hade hunnit komma en polisbil när jag tittade ut och såg en man ligga på trottoaren med benen ut mot gatan, huvudstupa in mot livsmedelsbutiken där.
Den boende hörde mellan sex och nio smällar.
– Först två snabba, sedan kom en salva till. Det är lite overkligt på något vis. Det är tråkigt att säga men man är ju luttrad snart i den här staden. Man läser om det här, så det är som att det är vardag.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan var 21-åringen utsatt för hot från två olika håll i Malmös undre värld. Han är den tredje av tre bröder att skjutas ner på mindre än tolv månader. Hans äldre bror, 23 år gammal, sköts till döds på Kronetorpsgatan i mars 2017. Den äldste i brödratrion, 25 år gammal, sköts med flera skott på Dansörgatan en månad senare. Han överlevde tack vare sin skottsäkra väst.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen