Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Badou Jack: ”Har aldrig i mitt liv kollat på ridsport”

Boxningsvärldsmästaren Badou Jack tonar ned sin egen vinstchans på kvällens idrottsgala – utan att ha större koll på de andra nominerade.
– Jag har aldrig i hela mitt liv kollat på ridsport, säger 34-åringen.

Svenske stjärnboxaren Badou Jack är i Stockholm med sina två världsmästarbälten, det ena i lätt tungvikt och det andra i supermellanvikt, från 2017.Bild: Pontus Lundahl/TT
Den femfaldige svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack är avslappnat klädd i svart huvtröja, mörka byxor och beiga kängor när TT träffar 34-åringen på ett hotell i centrala Stockholm inför Idrottsgalan i Globen.
Las Vegas-bon – som tog två mästartitlar under 2017 – är på hemmaplan enbart för kvällens galafest. Så sent som i torsdags bestämde sig lättungviktaren för att flyga till Sverige. Under förmiddagen hade han ännu inte någon klädsel för galan.
– Vi ska gå och prova ut en smoking, vi har inte valt än. Jag ser fram emot maten, säger Badou Jack som bär en guldklocka värd motsvarande en miljon kronor.
Sedan tidigare står det klart att stockholmaren slutade på 14:e plats i folkomröstningen för det prestigefyllda, och omdiskuterade, Jerringpriset.
Vinstchansen finns i stället i kategorin årets manlige idrottare där Peder Fredricson (ridsport), Zebastian Modin (parasport) och Daniel Ståhl (friidrott) också är nominerade.
– Ska jag vara ärlig tror jag inte att det är så stor chans att jag vinner. Men att vara med på Idrottsgalan är alltid roligt. De har tjatat på mig att jag ska komma hit. Och eftersom att jag inte har börjat "training camp" för nästa match än så blev det så att jag åkte, säger Jack.
Jack har ingen större koll på sin motståndare i priskategorin, men hoppas att Modin vinner.
– Jag har aldrig i hela mitt liv kollat på ridsport. Hoppas han (Modin) vinner. Men jag har ingen koll, inte mina sporter. Dessutom så bor jag inte här, så det är svårt att hålla koll, säger Jack som själv är mest intresserad av boxning, basket och fotboll.
Vad skulle det betyda om du fick priset?
– Det skulle vara roligt både för ens familj, vänner här hemma som är stolta över mig, och för svensk boxning.
Gå till toppen