Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ju fler uppdrag en god man tar, desto mer pengar tjänar han – och desto sämre mår huvudmannen”

Lars Danred har i många år verkat som god man och nämndeman. Efter HD och Sydsvenskans granskning av fallet Anna vill han kritisera slappheten i ett system som ofta missbrukas.
”Det är en gode man-industri”, säger han.

"Malmö har tagit på sig en extra tung börda genom att ta emot väldigt många. Men då måste man ju organisera sig efter det. Man kan inte ha det så att det drabbar enskilda, som verkligen har rätt till det här stödet", säger Lars Danred, som är god man i Vellinge kommun och nämndeman i Malmö Tingsrätt.Bild: Lars Brundin
Anna Ageberg fick svåra hjärnskador efter en av Malmös mest uppmärksammade trafikolyckor. Efter olyckan har hon successivt skurits av från kontakter med anhöriga och sitt barn, helt eller delvis för att hennes gode man har förbjudit det. HD och Sydsvenskans granskning visar att Göran Magnusson har 65 uppdrag och flera av dem har lämnat klagomål som rör samma problem – att huvudmän och deras anhöriga inte får tag på honom.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen