Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konflikt mellan tonåringar slutade med knivhot

En konflikt mellan två tonåringar slutade med att en 16-åring tog fram en kniv och hotade att hugga en 15-åring med den. Nu döms 16-åringen till 35 timmars ungdomstjänst.

Bild: Henrik Montgomery/TT
Enligt domen hade det uppkommit osämja mellan ett gäng flickor som talat illa om varandra. En kväll var flera av dem samlade för att reda ut vad som hänt.
En av flickorna, som var 16 år, hade med sig en kniv som hon vid ett tillfälle höll mot bröstet på en 15-åring och hotade att hugga henne med den om hon fortsatte att ljuga.
Den 16-åriga flickan nekar till brotten. Hon menar att hon inte ens hade någon kniv med sig. Flera vittnet har dock sett kniven. Två av dem har dessutom både sett och hört hotet.
Enligt tingsrätten har brottet, olaga hot, ett straffvärde motsvarande två månaders fängelse för en vuxen person. Eftersom flickan endast är 16 år döms hon istället till 35 timmars ungdomstjänst. Hon ska även betala ett skadestånd på 11 250 kronor till sitt offer för kränkning, sveda och värk.
Gå till toppen