Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
IK Pantern

Pantern tappade poäng i slutminuterna – ”Kändes väldigt onödigt”

Pantern var på väg mot tredje raka trepoängaren i hockeyallsvenskan, men fick nöja sig med en sedan Björklöven kvitterat i slutminuterna och sedan vunnit i förlängning, 3–2. ”Det kändes väldigt onödigt”, sa centern Sebastian Strandberg.

Sebastian Strandberg gjorde mål för tredje matchen i rad för Pantern.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Pantern fick nöja sig med en poäng borta mot Björklöven, som fick sin revansch för förlusten i Malmö i november.
Då fixade Lukas Haudum 3–2-segern med en sen kvittering och sedan ännu ett mål i förlängningen.
Nu vann Björklöven med samma siffror hemma i Umeå sedan Marcus Jonsson utjämnat med 1.19 kvar att spela och Fredric Anderssons avgjort efter bara 33 sekunder i förlängningen.
– Vi ger ju bort två poäng. Det kändes väldigt onödigt, sa centern Sebastian Strandberg.
Joby Messier har fått en flygande start som ny huvudtränare i Pantern med två raka 2–0-segrar, först hemma mot Troja/Ljungby, sedan borta mot Modo.
Sebastian Strandberg öppnade målskyttet i båda de matcherna och det var också han som höll sig framme och tryckte in 1–1-målet för Pantern i första perioden.
När sedan Andreas Heier smällde in 2–1 knappt halvvägs in i slutperioden såg det ut som om Pantern var på väg mot en ny trepoängare.
Särskilt som laget fick möjlighet att spela i numerärt överläge två gånger om strax efter ledningsmålet.
– Vi ska döda matchen där och hade ett riktigt bra läge i vårt andra powerplay med öppet mål. I stället fick de kanske energi av att klara två boxplay, sa Sebastian Strandberg.
– Vi gör ingen jättebra match över sextio minuter, så sett över det hela är vi kanske inte värda så mycket mer än det här, men det svider såklart när vi har ledningen så sent i matchen.
Laget stannade i Umeå över natten. Sedan väntar Vita Hästen hemma på onsdag och Tingsryd borta på fredag.
– Skönt att det är tätt med matcher när man har slavat bort lite poäng. Det är upp på hästen igen på onsdag och så ska vi ta revansch och göra en bra match över sextio minuter, sa Sebastian Strandberg.
– Även om vi vunnit och hållit nollan i två matcher innan matchen mot Björklöven så har vi inte spelat på topp, vi är inte nöjda.
Gå till toppen