Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Svenskmål när Pittsburgh vann

Carl Hagelin stod för ett mål och en assist, och Patric Hörnqvist gjorde ett mål, när Pittsburgh besegrade New York Rangers med 5–2 i NHL-ishockeyn.

Pittsburghs Carl Hagelin firar sitt mål.Bild: Gene J. Puskar/AP/TT
Hörnqvist inledde matchens målskytte efter drygt tre minuter, när pucken satt i nätet bakom Henrik Lundqvist i Rangers mål. Hagelin noterades för assist och tog i och med det sin 200:e poäng i NHL.
Rangers kvitterade och gick om i den första perioden innan Pittsburgh tog över målskyttet igen i den andra. Carl Hagelin fastställde slutresultatet i tom kasse med mindre än två minuter kvar av matchen. Han utsågs till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.
Läs mer: Toppar och floppar bland Malmöspelarna i NHL
Lundqvist gjorde 42 räddningar för Rangers, som har förlorat de tre senaste matcherna.
– Jag tycker inte att vår nivå har varit tillräckligt hög den senaste månaden. Jag blir nästan trött på mig själv när jag sitter här och försöker komma på saker att säga. Det handlar helt enkelt bara om att leverera. Vi pratar om vad vi behöver göra, men det är nog pratat, vi behöver bara göra det, säger en besviken Lundqvist efter matchen.
Vancouvers Loui Eriksson kvitterade till 1–1 i matchen mot Minnesota som slutade 3–2. Alexander Edler och Henrik Sedin noterades för assist till målet.
Matchen gick till förlängning och Edler och Eriksson plockade varsin assistpoäng när Brandon Sutters satte det avgörande målet efter 2.50.
Vancouvers målvakt Jacob Markström gjorde 21 räddningar, och utsågs till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.
Daniel Sedin spelade inte på grund av ryggproblem, han hade innan spelat 300 matcher i rad.
Läs alla artiklar om: Ishockey: NHL 2017/18
Gå till toppen