Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Åklagaren bekräftar: Utredningen växer kring MFF-spelaren

Åklagarmyndigheten bekräftar nu att utredningen växer mot den sexbrottsmisstänkte MFF-spelaren.

Sydsvenskan avslöjade på måndagen att Kingsley Sarfo nu misstänks för att ha försökt få sexkontakt med ytterligare en flicka yngre än 15 år.
Det var den 15 december som det tillkom en ny flicka i utredning som tilldelades ett målsägandebiträde. MFF-spelaren misstänks för kontakt med den underåriga flickan i sexuellt syfte, så kallad grooming. Den misstänkta brottstiden är mellan 1 mars 2016 till 10 juli 2017.
Åklagarmyndigheten bekräftar nu Sydsvenskans uppgifter.
"Åklagaren Rikard Darell kan bekräfta att ett målsägarbiträde på hans begäran förordnades i december 2017 för en flicka om brottsmisstanken kontakt med barn i sexuellt syfte."
– Vilket stadium utredningen befinner sig i eller vilken styrka misstanken har är inget jag kan uttala mig om med hänvisning till att förundersökningssekretess råder, säger Rikard Darell i ett pressmeddelande.
MFF-spelaren har inte delgetts någon misstanke om brott kring den nya målsäganden.
Malmö FF valde förra torsdagen, med hänvisning till arbetsrättsliga skäl, att låta Kingsley Sarfo träna med klubben igen.
Malmö FF uppdaterade på tisdagens förmiddag angående läget kring Sydsvenskans uppgifter om Kingsley Sarfo.
"Vid samtal med försvarsadvokat har vi fått information om att inga nya misstankar har delgivits den sedan tidigare brottsmisstänkte spelaren. MFF söker fortsatt ytterligare information i ärendet.", skrev klubben på Twitter.
Kingsley Sarfo tränade med Malmö FF på tisdagens förmiddag.
Läs mer: MFF:s vd: Jag har inte haft denna informationen tidigare
Läs mer: MFF-spelaren misstänks för fler brott
Läs alla artiklar om: Misstankarna mot MFF:s Kingsley Sarfo
Gå till toppen