Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Domino's pizza storsatsar – expanderar norrut från Malmö och Lund

Domino's pizza planerar att öppna 100 nya restauranger i Sverige inom några år. I Helsingborg, Lund och Landskrona slås portarna upp under 2018.

Bild: Patrick Persson
För ungefär ett år sedan öppnade Domino's sin första restaurang i Sverige vid Mobilia i Malmö. Nu finns kedjan på fem ställen i Malmö och ett i Lund. Och den skånska expansionen fortsätter.
– Vi letar efter lokaler och personal i Helsingborg, Lund och Landskrona. Den nyöppnade pizzabutiken i Lund går mycket bra och i Helsingborg finns också utrymme för fler än en butik. Vi tittar på ytterligare några städer men detta är vad som är bestämt, säger Mats Åstrand, ny vd för Domino's Sverige.
Han är styrelseordförande för utbildningsföretaget Bonanza och var tidigare vice president på Scandic Hotels.
Varje Domino´s behöver 15-20 anställda. Expansionen betyder alltså minst 70 nya arbetstillfällen i Skåne under 2018.
Bild: Pressbild
Etableringarna i Malmö och Lund har varit lyckade.
– Vi har fin respons från kunderna, försäljningen går bra. I Lund går det mycket bra. Jag vill inte gå ut med några detaljer men våra pizzabutiker omsätter ungefär 10 miljoner kronor per år, säger Mats Åstrand.
De hundra nya restaurangerna ska öppna inom 5-8 år, efter Skåne siktar kedjan på Halmstad och Göteborg. Under 2019 planeras en etablering i Stockholm. Alla dessa restauranger ska vara egenägda. 2020 ska en övergång till franchisedrivna påbörjas.
Domino’s Pizza startade 1960 i amerikanska Michigan och är idag världens största pizzakedja med över 14 400 restauranger i 90 länder. Domino's Sverige AB har huvudkontor i Malmö. Bolaget ägs av ett brittiskt bolag som är listat på Londonbörsen.
Gå till toppen