Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han är Årets eventskåning

Den mest inspirerande och drivande av möteseldsjälarna i Skåne är utsedd. Gael Joly är årets eventskåning 2017. Han har gjort Österlen till ett besöksmål för löparfantaster.

Gael Joly.Bild: Mårten Svemark
– Det är kul att så många röstade och att få bekräftelse för allt arbete vi gjort. Det ligger mycket arbete bakom och precis som alla andra entreprenörer satsar jag mycket tid och energi på detta. Förhoppningsvis kan denna utmärkelse ge ytterligare en knuff för oss och det arbete vi bedriver, säger Gael Joly.
Det är med loppen Charity Trail, Winter Cross Run och Österlen Spring Trail som Gael Joly har utmärkt sig. Österlen Spring Trail som drar tusentals besökare och sätter fokus på ekologisk hållbarhet.
För sjätte året delar Event in Skåne ut utmärkelsen efter en omröstning på bolagets sajt. Gael Joly tog emot priset på Landskona teater.
Gael Joly hoppas att hans pris ska inspirera andra som eventaktörer att våra satsa. Han är själv nyinflyttad i Sverige och understryker att det tar lång tid att bygga upp kontakter och förtroende hos olika aktörer.
Han fick 49 procent av de 1007 rösterna, och delar av motiveringen lyder: ”Han anordnar evenemang med outtröttlig energi och glädje som för människor tillsammans i de vackraste av skånska naturmiljöer. Drivkraften för Gael är att skapa tillväxt på landsbygden, förlänga turismsäsongen samt exponera området som en huvuddestination för naturturism året runt.”
Event in Skåne är ett bolag under Region Skåne med uppdraget att marknadsföra Skåne som en ledande region för event. Tävlingen är ett led i detta arbete och vill ge inspiration till framtida event och möten genom att lyfta fram ”de drivande eldsjälar som behövs för att Skåne ska fortsätta vara en ledande eventregion”.
De tre finalisterna som konkurrerade om titeln var utöver Gael Joly var Michael Tiberg, Titti Qvarnström och Filip Filipek. Så här har Event in Skåne presenterat dem:
Michael Tiberg.Bild: Jenny Leyman
Michael Tiberg är grundare av Øredev, en årlig utvecklarkonferens i Öresundsregionen med stort fokus på lärande och nätverkande.
Titti Qvarnström.Bild: Emmalisa Pauly
Titti Qvarnström är en av Skånes starkast lysande stjärnor på den gastronomiska himlen och bidrar genom sitt arbete mycket till att positionera Skåne som ledande mat- och dryckesregion.
Filip Filipek.Bild: Privat
Filip Filipek har med sitt otroliga engagemang, mod och vision lyckats ta Malmö Pride till en helt ny nivå. Från en grundtanke har han och hans medarbetare förverkligat en dröm genom samarbete över alla tänkbara gränser.
Fakta

Tidigare vinnare av utmärkelsen Årets eventskåning

2016

Eric Ebbing och Ali Eftekhari fick priset för att de lyckades arrangera Aviciis allra sista konsert i Sverige på sin avslutningsturné i Malmö, med fantastiskt resultat. 15 000 personer såg konserten på Tallriken i Pildammsparken.

2015

Anja Bohlin, Cecilia Frankel och Martin Törnqvist från The Conference fick priset för att de bidragit till att lyfta The Conference till en årligen återkommande internationell kongress som positionerar Skåne och stärker Skånes varumärke.

2014

Marianne Lilja Wittbom från Flyinge fick priset för att hon med hjälp av ett antal nya ridsportevent positionerat Flyinge och Skåne som en ledande ridsportdestination. Flyinge har årligen 90 eventdagar och över 100 000 besökare.

2013

Pekko Svensson fick utmärkelsen för sitt arbete med att göra Seglarveckan i Båstad till ett etablerat återkommande event som varje år attraherar ett flertal nationella och internationella seglingstävlingar, tävlande och publik till Skåne. Han har också förlängt besökssäsongen i Båstad genom att arrangera seglingsseminarier och ungdomsläger.

2012

Överläkare Ola Björgell var den första som fick priset. Han valdes för sitt stora engagemang i att skapa möten och kongresser som varje år lockar tusentals besökare till Skåne, bland annat storsatsningen "Senior i Centrum".

Gå till toppen