Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Plötsligt var mitt hem omringat av skåpbilar och huset fullt av främlingar

Ordning och trygghet för vem? Inte för mig och min familj iallafall, skriver EvaMärta Granqvist om jakten på ensamkommande.Bild: Jessica Gow/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
I torsdags morse drömde jag något ovanligt otäckt. Jag upptäckte att mitt hus, som ligger avsides på landet strax utanför Hörby, var omringat av flera stora, mörkgrå skåpbilar. Jag slog upp mitt sovrumsfönster och såg en främmande kvinna som klivit ända fram till husväggen, och hon påstod sig vara polis. Eftersom jag nyligen läst i tidningen om falska poliser som tränger sig in i folks hem, gick jag snabbt genom huset för att varna en övernattande gäst i ett annat sovrum. Plötsligt står en helt obekant man i rummet. Han har uppenbarligen tagit sig in utan att knacka eller vänta på att bli insläppt. Jag måste ringa polisen!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen