Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vad har hänt med lördagskorsordet?

"Jag hoppas att du kommer att du kommer att hitta nya utmaningar bland alla våra korsord", skriver printchef Benjamin Peetre.Bild: Anders Berggren
Jag har under många år glatt mig åt att få ta mig an Sydsvenskans korsord på lördagarna. Det har krävt tanke, fantasi och energi. Under senaste veckorna har tyvärr, till stor sorg, korsordet bytt upplägg och därmed blivit ointressant. Tyvärr kan jag bara konstatera "Det var bättre förr"!
Dags att köpa annan tidning?

Jan Fogelklou

Sydsvenskan svarar:

Hej.
Lördagskorsordet gjordes under många år av vår medarbetare med signaturen EW. I höstas meddelade hon dock att hon ämnade lämna sitt uppdrag och eftersom EW levererat korsord i världsklass betydligt fler år än någon hade kunnat förvänta sig var det svårt att protestera. EW:s underfundighet och humor är i en helt egen liga och att efterträda henne har varit en otacksam uppgift. Men jag hoppas att du kommer att hitta nya utmaningar bland alla våra korsord. Och jag skulle också här vilja tipsa om att samtliga korsord nu också går att lösa digitalt i Sydsvenskans e-tidning i smarttelefon, på läsplatta och i en webbläsare på datorn.

Benjamin Peetre

Printchef
Gå till toppen