Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nätkampanjen #metoo

Birgitte Bardot sågar metoo: ”Tramsigt”

Den franska skådespelerskan Birgitte Bardot riktar hård kritik mot metoo-rörelsen. I en intervju med det franska magasinet Paris Match säger hon att majoriteten av kvinnorna i uppropet beter sig "hycklande eller tramsigt".

Hennes uppfattning är att många skådespelerskor flirtar sig till roller av producenter och sedan påstår de sig ha blivit trakasserade.
– Jag föll aldrig offer för sexuella trakasserier. Och jag tyckte att det var charmigt när män kallade mig vacker eller sade att jag hade en fin liten baksida, säger Bardot.
Nyligen fick en annan fransk skådespelerska, Catherine Deneuve, hård kritik när hon var en av hundra franska kvinnor som i ett öppet brev protesterade mot metoo-rörelsen och kallade den en häxjakt på män. I helgen bad hon om ursäkt till personer som utsatts för sexuella övergrepp, som kan ha tagit illa vid sig av brevet, men stod fast vid sitt undertecknande av det öppna brevet.
Gå till toppen