Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Fuktskador stänger hela Ribersborgs kallbadhus

Pågående renovering har avslöjat fuktskador på Ribersborgs kallbadhus. Badet stängs i fyra veckor från måndag.

Bild: My Östh Gustafsson
Det pågår en renovering på Ribersborgs kallbadhus. Den senaste tiden har badet därför haft öppet varannan dag för herrar och varannan dag för damer.
Läs mer: Halva Kallis stänger – damer och herrar varannan dag
Men arbetet har avslöjat fuktskador i bjälklaget under duschutrymmena på herrsidan. Större ingrepp än planerat måste genomföras.
Läs mer: Underbara Ribban blir ännu underbarare.
Ett beslut har därför tagits att stänga själva badet från och med måndag 22 januari och fyra veckor framöver. Restaurangen och massageavdelningen kommer däremot att vara öppen under tiden.
– Risken är stor att samma fuktskada finns även på damsidan, därför tar vi ett samlat grepp och renoverar mer än vi planerat från början, säger Giedre Karlsson, förvaltare på stadsfastigheter, i ett pressmeddelande.
– Alla ytskikt i duschar, avsvalning och omklädningsrum på både dam- och herrsidan ska göras vid. Men innan dess måste duschutrymmena torka ut.
Alla halvårs-, års- och klippkort kommer att förlängas med en månad. Förlängningen sker med automatik vid nästa besök.
– Självklart är det olyckligt för oss och badarna att anläggningen måste stängas. Men finns det brister så måste det korrigeras och då var det här enda sättet, säger Henrik Klamborn, vid på Hekajo som driver kallbadhuset.
Stängningen blir ett ekonomiskt avbrott för entreprenörerna som driver kallbadhuset.
– Det blir en ekonomisk smäll för verksamheten, men det är bara att gilla läget och kämpa vidare.
Läs alla artiklar om: Kallbadhuset på Ribban
Gå till toppen