Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

OS-ryssarna klär sig i grått

En av de första bilderna på de gråa OS-dräkterna som ryska idrottare, under neutral flagg, ska bära under vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.Bild: Zasport/AP/TT
Ryska olympier vid vinterspelen i Pyeongchang får klä sig i gråa kläder och tävlingsdräkter. Det blev offentligt på torsdagen när OS-kläderna för OAR (Olympiska aktiva från Ryssland) presenterades.
Internationella olympiska kommittén (IOK) har diskvalificerat Ryssland som nation från OS efter den utbredda, statsanktionerade dopningen som avslöjats. Ryska idrottare, som kan bevisa att de är rena från dopning, får delta i spelen som invigs om drygt tre veckor men under neutral, olympisk flagg.
IOK bestämde tidigare att OAR:s dräkter inte får innehålla några emblem eller märken som kan identifiera olympierna som ryssar. Ryska bokstäver är till exempel helt förbjudna.
Det enda någorlunda ryska på den första bilden av OAR:s OS-dräkt, som tillverkats av Zasport, är den rödvita symbolen på bröstet. IOK har endast tillåtit två av Rysslands tre flaggfärger (röd, vit och blå) på dräkten.
Läs alla artiklar om: Ryssland i OS
Gå till toppen