Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

TFF hinner inte få spelartruppen klar

Trelleborgs FF bidar sin tid i jakten på mer förstärkning inför comebacken i allsvenskan. – Det är viktigt att det är spelarna vi söker och att de som personer också passar in i vårt omklädningsrum, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

Victor Nilsson är en av få nya spelare i TFF. Erik Andersson (i väst) är MFF-lånet som nu är TFF:s spelare.
Tävlingssäsongen drar igång redan den 9 februari med cupmötet borta mot Östersund, men TFF-tränaren Patrick Winqvist kommer inte att ha en färdig trupp att plocka spelare ifrån.
– Man har alltid förhoppningar om att ha en spelartrupp klar när säsongen drar igång, och vi hade den ambitionen även i år, men insåg ganska snabbt att det kommer vi inte att ha, säger Mattias Kronvall.
TFF skyndar långsamt med sikte på att ha den rätta balansen när allsvenskan drar igång i april.
– De spelare som vi är intresserade av är även intressanta för andra klubbar. Vi vet om att vi inte alltid står först i kön, men väljer att avvakta och se vad som händer, säger Mattias Kronvall.
– Det får hellre ta lite längre tid, än att det blir en rekrytering som blir fel för att vi ska ha in en spelare på en viss position.
TFF har tappat fem man.
Fredrik Persson, Kristian Haynes och Magnus Persson har lagt ner sina aktiva karriärer – med de två sistnämnda nu som assisterande tränare fullt ut – medan Robin Jacobsson lämnat föreningen och Dino Islamovic värvats av Östersund.
På pluskontot finns högerbacken Victor Nilsson från Värnamo, defensiva mittfältaren Sebastian Ohlsson från Degerfors, samt centrala mittfältaren och tidigare MFF-lånet Erik Andersson, som nu är TFF:s spelare fullt ut.
– Vi saknar en målvakt, två mittbackar, en ytter och en anfallare. Beroende på vilken spelartyp vi får in på ytter eller anfallare, så kan det räcka med en spelare där. Vi har en stor flexibilitet i truppen och kan flytta runt där en del, säger Mattias Kronvall.
Läs alla artiklar om: Fotboll: TFF i allsvenskan 2018
Gå till toppen