Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

21-årig helsingborgare knivhuggen till döds efter stort bråk – polisen söker vittnen

En 21-årig helsingborgare knivhöggs till döds vid ett bråk på Västra Sandgatan i Helsingborg natten till söndag. Ytterligare två skadades i bråket, där flera personer ska ha varit inblandade. Nu söker polisen efter vittnen.

Polisen har spärrat av området där bråket ägde rum.Bild: Ulf Kristiansson
Polisen fick larmet vid halv tolvtiden på lördagskvällen. På Västra Sandgatan, i anslutning till en föreningslokal, hade ett stort bråk med sju till åtta personer inblandade utbrutit.
Polisen kom till platsen – som är belägen i ett industriområde – där flera skadade personer hittades utomhus. Polisen började ge de skadade vård medan de väntade på ambulans.
Bråket ägde rum i anslutning till en byggnad på Västra Sandgatan.Bild: Google maps
Vid 02.30-tiden, natten mot söndagen, meddelade polisen att en man dött i samband med bråket.
– I det här bråket är det en person som blir så pass skadad att han dödförklaras på plats, sa Mattias Andersson, yttre befäl vid polisen i Helsingborg till TT.
Ytterligare två män skadades i samband med bråket, varav den ene inledningsvis beskrevs som allvarligt skadad, enligt Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral. Enligt uppgifter rör det sig om stickskador.
De två skadade männen är 19 och 24 år.
Några män som arbetar i närheten av föreningslokalen berättar dagen efter det brukar vara mycket folk i föreningslokalen men aldrig stök.Bild: Ulf Kristiansson
Polisen har inlett en förundersökning om mord och två om försök till mord. Vid klockan 7-tiden på söndagsmorgonen var polisen klara med den tekniska undersökningen på platsen, berättar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Flera förhör har hållits under natten, men i nuläget finns det inga misstänkta i ärendet, enligt Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Polisen hanterar ärendet som en särskilt händelse och söker nu efter vittnen.
Kriminalkommissarie Tommy Lindén vid polisens avdelning för grova brott betecknar nattens knivdåd som en isolerad händelse.
– Av erfarenhet vet vi att människor blir oroliga när grova våldsbrott inträffar men det finns inga skäl till oro, folk behöver inte känna sig otrygga, säger han.
Enligt uppgifter till polisen hölls en utflyttningsfest i lokalerna för en ung man. Den 21-årige helsingborgaren var inte en av festdeltagarna men kom till platsen av okänd anledning.
21-åringen var ett känt namn för polisen men var inte dömd för några allvarliga brott.
– En persons bakgrund är alltid intressant i dessa sammanhang och vi kommer som vanligt att kartlägga offret men om hans bakgrund har betydelse för det som hänt är tveksamt, det här tycks handla om något som gått snett, säger Tommy Lindén.
Om de två skadade männen fanns på söndagen inte mer detaljerade uppgifter än att den ene är mer skadad än den andre.
Tommy Lindén har förhoppningar om att vittnesuppgifter ska föra utredningen framåt de närmaste dagarna.
– Vi håller på att strukturera utredningsarbetet. Just nu vet jag inget om eventuella ögonvittnen men det måste ju finnas folk som vet vad som hänt, säger han.
Gravljus på platsen under söndagsförmiddagen.Bild: Ulf Kristiansson
Gå till toppen