Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig smäll på Rosengård – skador på stor kontorsbyggnad

En sprängladdning exploderade vid ett kontorshus vid Rosengårds centrum under söndagskvällen. En person greps efter dådet, men släpptes igen vid 05.30 på måndagsmorgonen. Företaget Krafft har valt att ställa in arbetsdagen – deras personal får stanna hemma.

Sprängladdningen skadade entrén till en lunchrestaurang i kontorshotellet Tre Skåne.Bild: Bengt Arvidson
Larmet om explosionen kom strax innan klockan 21. Polisen fick flera samtal från personer som hört en kraftig smäll.
– Det lät rejält. Fönsterrutorna skakade, säger en boende i området.
Explosionen har skett vid byggnaden Kontorshuset Tre Skåne, på von Troils väg i närheten av Rosengårds centrum. Det har blivit skador på en entré. Ingen person skadades.
Flera företag är skrivna på adressen och även vårdcentralen har verksamhet där. Enligt bilder som Aftonbladet publicerat har en restaurang fått sina rutor krossade. Polisen skriver på sin hemsida att ”det har konstaterats begränsade skador på en av byggnadens entréer”.
Ett av företagen i huset är Krafft, som säljer hästfoder. Deras personal stannar hemma idag, uppger SVT Nyheter. Det trots att polisen sagt att det inte längre är farligt att vistas i byggnaden.
– Det är klart att det är obehagligt att det händer. Däremot känns det inte som att det är riktat mot vår arbetsplats, men det är obehagligt, säger Sandra Hodik till SVT.
Smällen hördes vida om kring vid 21-tiden på söndagskvällen.Bild: Bengt Arvidson
Polisen spärrade av ett större område. Vid 23-tiden var bombgruppen framme på platsen och spärrade av såväl huset som en parkering i närheten.
Kort efter explosionen greps en man, men han släpptes igen tidigt på morgonen.
Explosionen utlöste flera larm i fastigheter och flera väktare larmades till platsen.
Brottsrubriceringen är ännu inte klar.
Ungefär hundra meter från Kontorshuset Tre Skåne ligger polisstationen i Rosengård. I onsdags skedde en explosion på gården till polishuset. Ingen person skadades, men några bilar fick skador.
Vid 07.30 var avspärrningarna hävda och den tekniska undersökningen avslutad.
Läs också Polisen slår tillbaka mot kriminella efter sprängningen: ”Så här gör man bara inte”
En person greps, men släpptes igen vid 05.30 på morgonen. I gryningen var avspärrningarna kring Tre Skåne hävda.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen