Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Guldbaggar till Buff och Malmöfilmare

Barn- och ungdomsfilmsfestivalen Buff i Malmö tilldelades det stora barnfilmspriset Gullspiran vid Guldbaggegalan. Malmöfilmarna Christina Tsiobanelis och Mika Gustafson prisades för Silvana Imam-dokumentären. Och den Malmöfödde musikern Peter von Poehl vann pris för bästa musik. Galans stora vinnare var annars filmerna "The Nile Hilton Incident" och "Sameblod".

Text

Barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö tilldelades Gullspiran vid Guldbaggegalan i Stockholm. Festivalchefen Julia Jarl och programchefen Daniel Lundqvist tog emot priset.

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Annons

På måndagskvällen var det dags för Guldbaggegalan i Stockholm där förra årets bästa filminsatser ska prisas. Galan präglades av #metoo och #tystnadtagning i både mellanakter och tacktal. Redan innan den tv-sända delen av Guldbaggegalan förenades massvis av kvinnor i en aktion. Röda mattan tömdes, för att fyllas av ett långt tåg av film- och teaterprofiler som klädda i svart och hand-i-hand gick förbi pressuppbådet – ledda av flera trumslagare. Under galan intog de scenen. Tillsammans talade de om en förändrad bransch, där sexuella ofredanden inte ska tystas.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan