Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carolina Söderholm: Nu är det dags att skapa metooder!

Elena Tzotzi - co director Signal, skribent, Gabriella Nilsson - Dr i etnologi LU, forskare och lärare, Gertrud Alfredsson - konstnär, konstpedagog, EvaMarie Lindahl - konstnär och doktorand critical animal studies, Jenny Grönvall - konstnär och projektledare för Bästa Biennalen, Lisa Nyberg - konstnär, doktorand, grundare av Malmö fria kvinnouniversitet, Sarah Nakiito - textilkonstnär och modedesigner, grundare av Systeria. Sittande: Moderator: Frida Sandström - journalist, kritiker, pedagog, curator. Foto: Anna Bokström
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
"Man kan väl inte ändra hela jävla systemet". Bland lyssnarna på den skånska konstscenens #metoo-debatt i Malmö satt Ella Tillema i sin egenhändigt tryckta t-shirt och spelade djävulens advokat. Men som rasande politisk konstnär och punkmusiker menar hon såklart motsatsen. "Handbok i att fucka systemet" kallade hon sin årliga pamflett i fjol. För det är klart att det går att förändra. Frågan är bara hur.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen