Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Vi kräver att svenska domstolar slutar döma till umgänge mellan en våldsutövande förälder och barn som lever i skyddat boende.”

Under den tid de bor på skyddat boende mår barn generellt sämre av att träffa och umgås med den våldsutövande föräldern. Det är ett umgänge som också innebär att barnet riskerar att utsättas för våld, skriver företrädare för nio kvinnojourer i Skåne.

En hörna på en av Skånes kvinnojourer. Praxis måste ändras så att domstolar aldrig tilldömer en våldsam förälder umgänge med ett skyddsplacerat barn, skriver artikelförfattarna.Bild: Håkan Röjder
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Mäns våld mot kvinnor är ett massivt samhällsproblem som i genomsnitt drabbar var tredje kvinna, oberoende av samhällsklass, under hennes livstid. Men att mer än 200 000 barn varje år också drabbas av våldet är inte lika känt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen