Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

S-medarbetare utreds för misstänkt trollkonto

Socialdemokraterna utreder anklagelser om att två anställda på partikansliet spridit nedsättande bilder på politiska motståndare från fejkade twitterkonton.

De två medarbetarna har tills vidare stängts av från sitt arbete på partihögkvarteret i Stockholm i väntan på att utredningen genomförs.
– Det är helt oacceptabelt det som två enskilda medarbetare anklagas för, säger partiets kommunikationschef Helena Samuelsson.
– Efter att vi nåddes av de här anklagelserna, har vi igår tillsatt en utredning för att försöka se vad som hänt.
Avstängningen och utredningen rapporterades först av SVT Nyheter, som uppger att det aktuella twitterkontot uppmärksammades i förra veckan av en medarbetare vid Näringslivets Mediaservice efter att ett inlägg med ett satiriskt bildmontage av framförallt kända Sverigedemokrater retweetats.
Inlägget uppgavs ha spridits av s-medarbetare, trots att kontot vid det aktuella tillfället bara hade några få följare som dessutom var falska konton som spred porrelaterat innehåll.
– Det är absolut inte så här som jag vill att vi ska driva en valrörelse från vårt håll, säger Samuelsson.
– Då är det viktigt att när det kommer så här allvarliga anklagelser att vi går till botten med det.
Hon uppger att S i sin policy är tydlig med hur man ska uttrycka sig och vara på sociala medier.
– Och det är något som jag och vi återkommande pratar om på daglig basis med medarbetarna, just för att det är ett tufft samtalsklimat på sociala medier, säger Samuelsson.
– Det är tufft därute, men det gör absolut inte att vi ska hänfalla till det. Vi ska argumentera med bra argument och stå för vår politik.
Gå till toppen