Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Tågstoppet i Sydsverige över – följdförseningar till onsdag morgon

Under tisdagskvällen var det stopp i tågtrafiken i hela södra Sverige. Felet var åtgärdat vid 21.25, men flera tåg kommer att ställas in och Trafikverket räknar med stora följdförseningar.

Stoppet meddelades vid 20.50. Samtliga tåg i Skåne, Kronoberg, Jönköping, Kalmar och Blekinge län stod stilla efter ett omfattande signalfel. Även tåg som var på väg från södra Sverige och uppåt i landet tvingades stanna.
– Driftledningscentralens skärmar har lagt av, då har man inte kontroll på tågen. Så nu har tågen fått besked om att stå stilla, sa Mats Olsson vid Skånetrafikens presstjänst i samband med händelsen.
Vid 21.25 hade Trafikverket fått igång kommunikationen igen, men stoppet innebar både inställda tåg och stora följdförseningar.
Samtliga tåg i berörda län var försenade resten av kvällen. Först imorgon bitti kan Trafikverket meddela hur länge följdförseningarna kommer att dröja kvar i tidtabellen.
Vet du mer? Är du drabbad? Hör av dig till oss:
Läs mer: Tipsa Sydsvenskan
Gå till toppen