Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmömålvakten redan på isen efter höftoperationen

Malmö Redhawks Cristopher Nihlstorp har genomgått en höftoperation. Nu tränar målvakten på is igen – mindre än tre månader efter ingreppet.

Cristopher Nihlstorp tillbaka på is med Malmö Redhawks.Bild: Lars Brundin
– Operationen var för ungefär elva veckor sedan. Jag måste känna på det lite grann, för att värdera var jag står. Det här var väl den första riktiga träningen, säger Cristopher Nihlstorp, 33 år.
På en skala från ett till tio, där tio är matchspel, var befinner du dig då?
– Det vet jag på ett ungefär, men det vill jag inte spekulera i. Jag vill undvika att folk ska tro ditten och datten, om jag kommer tillbaka och när.
Om?
– Ja, vissa har sagt ”om”.
Men i ditt huvud handlar det om ”när”?
– Ja. Så är det. Inget snack om det. . Vi har ett schema från doktorerna som vi följer. Jag har skött min rehabilitering, lyssnat och varit noggrann, säger Cristopher Nihlstorp.
Kommande säsong har Malmö Redhawks tre målvakter under kontrakt: du, Oscar Alsenfelt och Tex Williamsson Är det för avlägset att fundera på det nu?
– Ja, det tycker jag. Personligen har jag viktigare saker att tänka på. Det är bättre att ha fokus på att komma tillbaka, säger Cristopher Nihlstorp.
Efter det här träningspasset, hur känns det i höften när du går upp från sängen i morgon?
– Jämfört man med före skadan – bra mycket bättre, säger Cristopher Nihlstorp.
Gå till toppen