Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Microsoft satsar på Netflix-modell för spel

Microsoft breddar sin prenumerationstjänst för spel, Xbox Game Pass. Framöver kommer alla Microsoft-utgivna spel till konsolen Xbox One att ingå i prenumerationen, som liknar film- och serietjänster som Netflix.

Alla Xbox-exklusiva spel som släpps framöver ska finnas på prenumerationstjänsten Xbox Game Pass.Bild: Casey Rodgers
Piratspelet Sea of Thieves, actionspelet Crackdown 3 och zombiespelet State of Decay 2 är de tre kommande titlarna först ut, skriver Microsoft i ett pressmeddelande. När det förstnämnda spelet släpps den 20 april kommer det alltså att finnas tillgängligt på tjänsten samma dag. Sedan tidigare finns drygt hundra äldre Xbox One och Xbox 360-spel att ladda ner från Game Pass.
I pressmeddelandet nämns även stora Xbox-serier som Halo, Forza och Gears of War – något som tyder på att man kommer att satsa mer på prenumerationstjänsten för spel i framtiden.
”Vi har bara skrapat på ytan vad gäller möjligheterna den här nya modellen innebär för branschen”, skriver Xbox-chefen Phil Spencer i pressmeddelandet.
Även om de kommande spelen släpps till både konsolen Xbox One och PC finns det i nuläget ingen information om huruvida tjänsten kommer att lanseras till det sistnämnda.
Gå till toppen