Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här kan fängelset i Svedala hamna

Nu har nio förslag presenterats för var fängelset i Svedala kan placeras. Samtliga ligger en bit utanför tätorten Svedala men boende i Hyby eller Holmeja skulle kunna få anstalten som granne.

Per Björkgren, chef för Kriminalvården Region Syd och kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) höll i torsdagens pressträff där nio förslag på platser för det framtida fängelset presenterades.Bild: Sofia Kristoffersson
Nästan ett år har gått sedan kommunen och Kriminalvården skrev på en avsiktsförklaring om att det ska byggas en anstalt någonstans i Svedala kommun. Nu har en projektgrupp med representanter från både Svedala kommun och Kriminalvården tagit fram en lokaliseringsstudie där det undersökts vilka platser som är mest lämpliga för placering. Resultatet är nio olika förslag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen