Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
”Vägen till topptalangerna går inte via pink ghettos.”

Det behövs fler kvinnor i strategiska nyckelpositioner med ett tydligt ansvar för intäkter, resultat och lönsamhet. Det är roller som också gör att kvinnorna har möjlighet att bli befordrade till vd, skriver Nusin Cilgin Björklund, rekryteringskonsult på företaget Wes.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Försäljningschef är det jobb som i störst utsträckning leder till vd-posten inom ett företag, skriver artikelförfattaren.

Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Annons

Att sträva efter jämställda och inkluderande organisationer och ledningsgrupper där alla oavsett kön eller bakgrund har samma möjlighet att nå den absoluta toppen är en förutsättning för företag att överleva på en marknad där det pågår en jakt på de bästa talangerna och där mångfald ökar tillväxt och lönsamhet. Att det är så bekräftar många studier. Till exempel visade konsultföretaget McKinsey i studien Diversity Matters, där Europas största bolag utvärderades under en sjuårsperiod, att företag med fler kvinnor i ledningen har 56 procent bättre resultat jämfört med de bolag som saknar kvinnor i ledningen. Företagen med kvinnor på toppositioner hade också 41 procent högre aktieavkastning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan