Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Bakom Redhawks 4-verkeri finns en Zäta

Bild: BILDBYRÅN
Mmm, jag brukar tjata om ”secondary scoring”. Exakt vad Malmö Redhawks fick när Örebro kvaddades med 6–1. Nichlas Hardts offensiva explosion innebär att dansken faktiskt kan vinna den interna skytteligan. Han är uppe på sju mål. Frederik Storm leder på tio mål.
Utsmetad produktion har faktiskt blivit något av Redhawks grej. Så är det något laget har är det verkligen ”secondary scoring”. I spannet mellan sju och tio mål befinner sig tio Malmöspelare. Kampen om den interna skyttekungstiteln är vidöppen.
Hardts stora afton var också en triumf för den andra powerplaylinan. Med backen Tobias Ekberg samt följande forwards: Daniel Zaar, Johan Olofsson, Fredrik Händermark och då Nichlas Hardt.
Daniel Zaar fick totalt ihop fyra poäng (1+3), assisterna kom i powerplay.
Med den här PP-linan får Redhawks annorlunda skottvinklar. Zaar opererar på högerflanken/högerbackpositionen med sin högerfattning. I den vänstra tekningscirkeln finns högerfattade Olofsson. Ekberg är rörlig längs blålinjen. Händemark är avlastaren som playmaker i högerkorridoren, men rör sig också in i mitten. Hardts främsta uppgift är framför kassen.
Zaar känns som en tänkande August i den relativt nykomponerade uppställningen. Med påfyllt självförtroende kan han dels hitta den långa diagonalpassningen till Olofsson, dels röra sig in mer centralt för eget skott. Med Hardt uppe i ansiktet på målvakten och Händemark hela tiden på språng in i gröten, får Redhawks en tyngd framför motståndarkassen. En vilja att plocka upp de lösa puckarna.
Nycklarna i ett modernt powerplay är högt pucktempo, aggressivitet framför kassen och få igenom skotten – främst för returer och styrningar. I den sistnämnda kategorin har den pånyttfödde Zaar något på gång.
Bakom Redhawks fyrverkeri finns Zäta? Ja, lite så.
Gå till toppen