Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

En riktigt internationell Songwriterfestival på Kulturkrogen

Premiären i januari förra året gav mersmak. Så nu arrangeras den andra vinterfestivalen för vissångare och singer-songwriters.
Runt 45 artister framträder på Kulturkrogen på fredag och lördag kväll.

Ivar Sjögren hjälper till att resa konserttältet vid Kulturkrogen.Bild: Tom Wall
Ett mål med Songwriterfestivalen är att släppa fram sångare och låtskrivare som inte är så etablerade. Och de ska spela egna låtar.
– Många hör av sig och vill vara med på sommarens visfestival, säger Ivar Sjögren, arrangör för båda evenemangen.
– Vi får ofta säga nej, tyvärr. Men det finns en växande rörelse av unga tjejer och killar som skriver egna låtar och vill ut och spela.
Och till Songwriterfestivalen står dörren vidöppen.
– Vi har bara bjudit in, "välkommen att spela två låtar" och så har folk fått anmäla sig. När det var fullt så var det fullt, även om jag har en kölista också.
– En av dem som kommer är förresten Thom Hell som är jättestor hemma i Norge. Men han är i Lund ibland och ville gärna vara med här.
Allt sker på två scener, inomhus på Kulturkrogen och i ett uppvärmt tält i anslutning till restaurangen. Några mera kända artister har bjudits in för att fungera som inspiratörer: Elona Planman, Annika Fehling och Jan Hammarlund.
– Det blir två workshops här på Kulturkrogen också, dit kan man bara komma. Elona Planman håller i en på fredagen, om låtskrivande, musik och samspel. På lördag ska Carolina Calderon tala om konsten att som nyanländ lyckas i det svenska samhället och i musikbranschen.
Malmöbaserade Carolina Calderon med sitt stora kontaktnät har bidragit till att göra Songwriterfestivalen rejält internationell. Tjugo olika nationaliteter kommer att bli representerade i helgen.
– Detta är nästan ett integrationsprojekt, säger Ivar Sjögren med ett leende.
Festivalen förgrenar sig även till Vinterkupolen på Stortorget på lördag, där Carolina Calderon & Sangre Nueva och sedan Annika Fehling uppträder, med start klockan 13.
Det kan krävas gymnastisk förmåga för att få upp ett tält.Bild: Tom Wall
Gå till toppen