Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Malmö I love you" sjösätter ny dokumentärserie

I höstas offentliggjordes den överraskande nyheten. Efter storfilmer som ”Paris je t’aime” och ”New York I love you” ska nu Malmö bli föremål för en liknande storsatsning som ska sprida positivitet i staden. I dagarna har filmserien ”Unsung heroes” premiär med en minidokumentär om en 20-årig Malmöbrottare som siktar på VM-guld.

Alexander Bica är föremål för den första minidokumentären i serien "Unsung heroes".
I början av september kunde Dygnet Runt avslöja att den internationella stadsfilmsserien kring filmer som ”Paris je t’aime”, ”New York I love you” och ”Rio I love you” skulle få en Malmöuppföljare. Bakom satsningen stod David Carlson som för Malmöborna tidigare är känd för möbelföretaget David Design.
Några dagar senare lanserade han hela satsningen under buller och bång, men idag ångrar han lite att han inte väntade.
– Vi lade lanseringen för tidigt. Vi stressade fram den för att vara en del av The Conference-veckan, men vi var inte färdiga. Det hade varit bättre att vänta tills vi hade mer material framme, säger David Carlson.
David Carlson.Bild: Peter Frennesson
För efter lanseringen har det gått fyra månader av tystnad. Och eftersom de sagt att projektet ska pågå i trettio månader, så har de nu bestämt sig för att starta om klockan.
– Tideräkningen kommer att börja nu, så att det blir trettio månader av aktivitet. Så filmlanseringen kommer nog att dröja till hösten 2020, säger David Carlson.
Den 25 januari blev därmed startskottet. För klockan 17 på torsdagskvällen publicerades det allra första inslaget på Malmö I Love Yous facebooksida. Detta i form av det första avsnittet i dokumentärserien ”Unsung heroes” om Malmöbor som kanske inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar. Där får man följa den 20-årige brottaren Alexander Bica som kämpar för att bli världens bäste brottare.
– Tanken är att det ska komma en ny film varje månad och vi vill täcka in hela Malmö i form av ålder, stadsdel, kultur. Den här första filmen har gjorts av 18-årige Filip Johansen och målsättningen är att ge nya krafter chansen.
Vad har hänt än så länge med själva långfilmen ”Malmö I love you”?
– Producenten Helena Danielsson kommer att börja arbeta med den nu. Hon har varit fast i en filminspelning i Baltikum under hösten, så det har inte hänt så mycket än.
Vad händer härnäst?
– Vi håller på att knyta till oss fotografer för att starta ”Wall of faces” där vi ska fotografera hundratals Malmöbor och få dem att berätta vad de älskar med Malmö. Sen för vi diskussioner med bland annat Malmö citysamverkan om att kunna göra en utställning av ”Wall of faces” i deras medlemsbutiker så att vi kan ha en Malmöbo i varje skyltfönster. Vi har också diskuterat med Malmö stad om att få använda digitaltavlorna som man möts av när man åker in i Malmö, säger David Carlson.
Håll koll på Malmös kulturliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen