Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Göran Olsson

Göran Olsson, Landskrona, har den 17 december stilla insomnat efter en kort tids sjukdom, 73 år gammal. Närmast sörjande är sambo och döttrar med familjer.

Göran Olsson blev 73 år.
Göran växte upp i ett lantbrukarhem i Olstorp utanför Vallåkra.
1958, redan som 14-åring, började han på Öresundsvarvets lärlingsskola i Landskrona för att utbilda sig till plåtslagare, ett yrke som han höll vid hela sin yrkesverksamma tid.
Efter en del oro lades Öresundsvarvet ned och 1981 började Göran på SJ som godsvagnsreparatör i Helsingborg, under en tid var han även stationerad i Eslöv. SJ:s reparationsavdelning blev sedermera SweMait där Göran avslutade sitt yrkesliv för att bli pensionär 2007.
Efter en tid som yrkeslärling bosatte sig Göran i Landskrona, 1968 träffade Göran sin blivande hustru. 1969 blev det giftermål. 1970 gick flytten till villa i Asmundtorp, där han levde tillsammans med sin hustru och tre döttrar. Huset i Asmundtorp renoverade och byggde han ut med god hjälp av sin far, allt för att familjen skulle få plats. I huset tillhörde en stor trädgård där det odlades grönsaker, frukt och bär som användes i hushållet.
2008 såldes huset i Asmundtorp för flytt åter till Landskrona. Kort tid därefter gick dessvärre hustrun Kerstin bort.
Göran var en sann hembygdsvän. Han var en tid mycket engagerad i Asmundtorps hembygdsförening där han bland mycket annat var involverad i renoveringen av Smedjan i byn. Han satt även med i Varvshistoriska föreningens styrelse, Landskrona, som ledamot. Göran var en samlare av rang, framförallt samlade han på olika föremål och vykort från sin hembygd med omnejd.
Fotboll var för honom ett stort intresse, dels som spelare i Vallåkra och Asmundtorp men även som tränare för Asmundtorps damlag och sedermera tog han klivet och blev fotbollsdomare. Den sistnämnda karriären utövades ofta i team med hustrun, även hon fotbollsdomare.
Göran tyckte mycket om att resa. Redan i början av 60-talet bilade han i Europa tillsammans med vänner och i slutet av 60-talet blev det charter till Mallorca. Under tiden alla barn bodde hemma gick semesterresor till bland annat Orsa, Göteborg och Åre för att nämna några ställen.
Senare blev det flertalet rundresor till bland annat Italien, Irland och södra England. Under de sista cirka tio åren, de senaste tillsammans med sin sambo, har Göran spenderat vintermånaderna på Cypern och kommit hem lagom för att möta den svenska våren.
Enigt Görans önskan hålls minnesstund inom familjen. Han önskade även att Cancerfonden skulle få bidrag för att gå vidare med livsviktig forskning.
Vi saknar en levnadsglad man som tyvärr lämnade oss allt för tidigt. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.
Familjen genom Caroline Wiman
Gå till toppen