Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Redhawks skänker kvarts miljon: ”Vi har drabbats hårt själva”

På lördagseftermiddagen kommer det bli säsongens största publiksiffra för Malmö Redhawks i Malmö arena. Det är hockeyns dag – då bjuder hemmalaget på inträdet.
– Känslan är att det blir mycket folk, säger Malmö Redhawks vd Patrik Sylvegård.

Malmö arena.Bild: LUDVIG THUNMAN
Säsongens största publiksiffra så här långt var hemmamatchen mot Rögle med 9 268 åskådare. Det säsongsrekordet kommer flyga all världens väg på lördagseftermiddagen.
– Det verkar vara bra tryck. Alla logerna är ute. Känslan är att det blir mycket folk. Det känns jättekul. säger Patrik Sylvegård.
Malmös har varje år en match som de bjuder på inträdet – och skänker pengar till välgörande ändamål.
– Det är en viktig dag för oss. Vi bjuder in folk som kanske inte går i vanliga fall och vi kanske får en ny supporter eller en ny hockeyspelare. Det är ett samarbete med Rynkeby och vi kommer skänka närmare en kvarts miljon till Barncancerfonden, förklarar Patrik Sylvegård.
Team Rynkeby är en medarrangör och de kommer gå med bössor för att samla in pengar till välgörande ändamål.
Det här året känns välgörenheten speciell för Malmö Redhawks. Ledare och spelare i laget har drabbats av allvarliga sjukdomar i sina familjer.
– Vi har ju drabbats ganska hårt själva så det känns ännu mer angeläget för oss att kunna göra det här.
Enligt Christian Winnberg, pressansvarig i Malmö Redhawks, fanns det på fredagseftermiddagen 3000 biljetter kvar till matchen. Vill man vara garanterad en biljett kan man köpa för 100 kronor. Alla resterande biljetter kommer skänkas vid Malmö arena, med start en och en halv timme före nedsläpp,alltså 13.45.
Malmö arena tar 12500 åskådare vid SHL-matcher.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Redhawks-Mora
Gå till toppen