Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världsartisten David Byrne hyllar Malmöstadsdel

Talking Heads-legendaren David Byrne lyfter fram Västra hamnen som ett föredöme i omställningen till förnyelsebar energi.

”Detta är Västra hamnen i Malmö, Sverige. Det kommer att bli det första kolfria området i Europa. Deras plan omfattar både vindkraft och vatten”, skriver David Byrne i ett inlägg på Facebook.
Byrne lyfter också fram Finland, som kommer att bli det första landet i världen att förbjuda all användning av kolkraft.
”Städer runt om i världen väntar inte på statliga beslut om på klimatförändringarna. Städer är mer flexibla. Som franska borgmästaren Hidalgo i Paris sa: "det är där framtiden händer", skriver David Byrne i inlägget, innan han lyfter fram just Västra hamnen.
Läs också Gorillaz, David Byrne och Fleet Foxes till Roskilde
Om David Byrne behöver ytterligare ett skäl att besöka Västra hamnen, har han en ypperlig chans till sommaren. Då gästar han nämligen Roskildefestivalen.
Gå till toppen