Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Oavgjort för Rosengård i premiären: ”Skönt att vara igång”

FC Rosengård startade träningsmatchandet med att spela oavgjort 1-1 mot danska Brøndby. Det man kan kalla förstauppställningen vann sin halvlek med 1-0 och ungdomarna höll emot till oavgjort under sina 45 minuter.

Glodis Perla Viggosdottir kramas om efter nickmålet som betydde 1-0 för Rosengård.
Rosengård bytte samtliga utespelare i halvtid. Endast målvakten Zecira Musovic stod kvar i mål.
– Det var bestämt så. Jag behöver mina minuter, sa landslagsmålvakten Musovic som direkt fick göra skäl för att vara uttalad förstemålvakt i Rosengård.
– Jag tyckte ungdomarna, om vi får kalla dom så, skötte sig bra. Det var ett starkt danskt lag vi mötte. Och i första halvlek så var vi det bästa laget, menade Musovic.
Hon hade fyrbackslinjen Edina Filekovic, Nathalie Björn, Glodis Perla Viggosdottir samt Ali Riley framför sig inledningsvis.
På mittfältet startade kapten Caroline Seger och Hanna Folkesson centralt. Som yttermittfältare jobbade Sanne Troelsgaard och skotska Fiona Brown. Anja Mittag hade Iva Landeka bredvid sig på topp.
Premärskytt, eller snarare målnickare, blev isländska mittbacken Glodis Perla Viggosdottir. Hon satte bollen distinkt bakom målvakten Katrine Abel redan i den 14:e minuten efter hörna.
Glodis Perla Viggosdottir nickar in 1-0.Bild: EMIL LANGVAD
Rosengård saknade inte chanser och speciellt Hanna Folkesson kom fram i offensiva positioner flitigt. Anfallsparet Mittag-Landeka hade även en del finurliga kombinationer.
– Det är skönt att vara igång, sa Anja Mittag.
– Man får komma ihåg att vi inte har många träningar bakom oss allihop. Många har varit iväg med landslaget och det är flera nya i laguppställningen och en hel del i nya positioner. Det finns en del att jobba på, tyckte hon.
I andra halvlek bytte tränaren Malin Levenstad – jo, hon var ansvarig då nye tränaren Jonas Eidevall befann sig på semester med familjen i New York – in ett gäng hungriga ungdomar där nyförvärvet från LB07, Nellie Lilja, och meriterande Ebba Wieder jobbade starkt på mittfältet.
Rosengårds Hanna Bennison och Bröndbys Sofie Svava i duell.Bild: EMIL LANGVAD
I anfallet ersatte Hanna Bennison den tidigare tyska världsmästarinnan Mittag. För tre veckor sedan blev 15-åriga Bennison utsedd till bästa spelare i Skånecupen i Kombihallen.
Nu for hon omkring på Malmö idrottsplats som hon inte gjort någonting annat än spelat A-lagsfotboll i sin korta elitkarriär.
– Jag är inte förvånad. Hon är så här bra, och många andra trycker på av de som kom in i andra halvlek, sa Malin Levenstad.
Vilka som får åka med till Kalmar nästa helg återstår att se. Det blir inte samma bytesmatch om en vecka.
– Det får Jonas bestämma när han är tillbaka, sa Levenstad med ett leende.
Bennisson kommer säkert att få fler chanser.
– Det var kul att få spela och jag tyckte alla vi unga klarade oss bra, sa hon.
Anja Mittag rycker förbi Bröndbys Julie Tavlo.Bild: EMIL LANGVAD
Anja Mittag berömde andrauppställningen.
– De skötte sig verkligen bra, och Hanna har ju varit med tidigare, menade hon.
Ria Öling kvitterade i den 68:e minuten men Zecira Musovic släppte inte in fler mål inför hundratalet åskådare på Malmö idrottsplats.
Läs alla artiklar om: Fotboll: FC Rosengårds premiär
Gå till toppen