Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Pangstart för TFF: ”Hög prestation rakt igenom”

Trelleborgs FF fick en pangstart på säsongen. Det dröjde bara två minuter innan TFF tagit ledningen mot IFK Värnamo och slutligen vann den allsvenska nykomlingen med 3-1.
– Jag kan inte vara annat än nöjd, sa TFF-tränaren Patrick Winqvist.
TFF startade i högsta tempo på konstgräset bakom Vångavallen i Trelleborg. Det stod 2-0 redan efter sex spelade minuter.
Profilen Zoran Jovanovic gjorde första målet för säsongen efter två minuter och Noah Christoffersson satte 2-0 en kort stund senare. Det var Christofferssons första mål i A-lagssammanhang.
– Det var högsta fart från början och det var verkligen glädjande. Snabba mål och vi plågade dom direkt, sa Winqvist.
Värnamo reducerade på hörna kort före halvtidsvilan och i andra halvlek fastställde inbytte Salif Camara Jönsson slutresultatet 3-1 två minuter före full tid.
– Kul för Salif att han får stänga matchen. Vi vinner båda halvlekarna och vi har en hög prestation rakt igenom även om vi byter sju spelare i halvtid, sa Patrick Winqvist.
Det var bara målvakten Dennis Petersson som stannade kvar på planen över 90 minuter. Winqvist släppte fram sex juniorspelare.
– Det var väldigt mycket positivt som vi åstadkom. Jag fick se tjugo utespelare i aktion. Så här är det i inledningen av säsongen.
Winqvist gav extra plus till innerbacksparet Denis Hadzikadunic, och Alexander Blomqvist, framför allt för deras styrka i uppspelsfasen.
Även förra säsongen inledde TFF med seger med 3-1 mot Värnamo.
Nästa vecka väntar Öster i ny träningsmatch och fredagen den 9 februari drar Svenska cupen igång för TFF med bortamatch mot Östersund.
Läs mer: Allsvensk debut vid 34: ”Ska inte be om ursäkt”
Läs mer: TFF hinner inte få spelartruppen klar
Läs alla artiklar om: Fotboll: TFF:s premiär
Gå till toppen