Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Extraöppet och minnesceremoni efter Kamprads bortgång

Ikea Museum håller öppet för allmänheten på söndagen och en större minnesceremoni planeras i Älmhult till minne av Ingvar Kamprad som gick bort i helgen.

IKEA:s museum i Älmhult. Invigningen ägde rum den 30:e juni 2016.Bild: Emil Langvad/TT
– Ingvar Kamprad gick bort efter kort tids sjukdom, lugnt och stilla med sin familj, säger Johanna Blomqvist, presschef på Ikea.
Ingvar Kamprad dog på lördagen, den 27 januari i sitt hem i Småland, just utanför Älmhult, omgiven av sina närmaste. Han blev 91 år gammal. Den svenska entreprenören beskrivs som en av Sveriges största och någon som möblerade svenska folkhemmet.
En minnesstund för de anställda planeras hållas under måndagen på alla kontor och enheter. En längre minnesceremoni kommer hållas i Älmhult längre fram.
Det kommer också finnas möjlighet inom de kommande dagarna att skicka med tankar och hälsningar till familjen.
Fakta

Ikea

Det finns 403 Ikeavaruhus på 49 olika marknader världen över.

Förtaget har cirka 194 000 medarbetare världen över.

I Sverige finns 20 varuhus.

Totalt uppgick försäljningen världen över till 38,3 miljarder euro, inklusive de franchisetagare som inte drivs av Ikea-koncernen, en uppgång med fem procent jämfört med verksamhetsåret 2015/2016. Året innan var ökningen åtta procent.

För verksamhetsåret 2017/2018 planeras 22 nya Ikeavaruhus.

Källa: Ikea, sammanställt av TT.

Gå till toppen