Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawksbacken Olsson i bråk med isskraparen – fick matchstraff

Skandalscener när Malmö Redhawks förlorade igen mot Mora. Dalkarlarna vann med 2–1. Men den stora snackisen var Malmöbacken Jens Olssons matchstraff.
– Det är olyckligt, vi måste hålla oss kyliga, säger Martin Filander, andretränare i Malmö Redhawks, som för dagen vikarierade som huvudcoach eftersom Peter Andersson hade lämnat återbud på grund av sjukdom.

Malmös Jens Olsson (th) börjar slåss med en isarbetare under söndagens ishockeymatch i SHL mellan Mora och Malmö Redhawks.Bild: Ulf Palm/TT
En av ungdomarna som skrapade isen under ett så kallat powerbreak kom i bråk med Jens Olsson. Malmöbacken stod kvar när det skulle skrapas snö längs sargen, varpå han blev fälld av skyffeln. Följden blev att Jens Olsson tog tag i den unga killen. Påföljden blev matchstraff.
– Tydligen finns det en regel som säger att bråk med publik, eller vad det nu är. innebär automatiskt matchstraff. Oavsett vad som föranleder situationen, säger Martin Filander till C More.
Domaren Wolmer Edqvist förklarar i C Mores sändning:
– Betraktar det som om han [Jens Olsson] har bråkat med funktionär eller åskådare.
Efter 9.43 gjorde Johan Olofsson 1–0 till Redhawks i numerärt underläge. Olofsson stal pucken i Moras zon och satte upp den i krysset med en backhand. Det var Johan Olofssons tionde mål för säsongen.
Lyckan för Redhawks varade inte länge. Efter 12.07 dundrade Jason Akeson in kvitteringen för Mora.
Med 4.45 kvar av första perioden var det dags för 2–1 till Mora. Matt Bailey stötte in ledningsmålet i powerplay.
Det blev vinstmålet.
Artikeln uppdateras i samband med mål.
Läs mer: Redhawks recept för revansch: ”Skapa kaos”
Läs mer: Kritiken: ”Det ska vara för vackert och läckert”
Läs mer: Mardröm för Malmös marknadsföring
Gå till toppen