Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kungen: Kamprad förde ut Sverige i världen

Kung Carl Gustaf prisar Ingvar Kamprad "som genom sitt livsverk Ikea bidrog till att föra ut Sverige i världen". Arkivbild från öppnandet av ett Ikeavaruhus i Peking 2006.Bild: Ola Torkelsson
Kung Carl Gustaf kallar Ingvar Kamprad för en sann entreprenör i ett uttalande där han också prisar honom för hans engagemang och betydelse för Sverige.
"Ingvar Kamprad var en sann entreprenör, som genom sitt livsverk Ikea bidrog till att föra ut Sverige i världen. Han var en jordnära person med ett stort engagemang. Jag och drottningen hade så sent som i somras förmånen att samarbeta med honom i frågan om äldre människors boendesituation. Mina och min familjs tankar och djupaste deltagande går i dag till Ingvar Kamprads familj och vänner", säger han i ett pressmeddelande från hovet.
Gå till toppen