Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingvar Kamprad hedrades med tyst minut på alla Ikea-varuhus

Klockan 12 i dag hedrades Ikeas grundare Ingvar Kamprad, som avled i lördags, med en tyst minut på alla koncernens varuhus.
– Han var synonym med Ikea, med möbler åt svenska folket, sade Joakim Larsson sedan den tysta minuten ebbat ut på Ikea i Svågertorp

Joakim Larsson matade dottern Isabelle sedan den tysta minuten ebbat ut på Ikea på Svågertorp.Bild: Emil Langvad
Möbelkoncernen Ikea meddelade i söndags att Ingvar Kamprad gått bort efter en kort tids sjukdom, 91 år gammal. Han dog på sin gård utanför Liatorp i Älmhults kommun, dit han flyttade från Schweiz 2013 efter att ha bott utomlands i mer än fyrtio år.
När den tysta minuten inleddes prick klockan tolv reste sig så gott som samtliga matgäster på Ikeas restaurang i varuhuset på Svågertorp utanför Malmö.
Bengt och Astrid Helm uppskattar allt det som Ingvar Kamprad har bidragit med till dem och alla andra vanliga människor.Bild: Emil Langvad
–Jag tänker tack för maten, Ingvar, sade Astrid Helm som lät köttbullarna och potatisen på tallriken kallna under en minut.
– Jag tackar också för allt annat som han gjort för oss vanliga människor.
Maken Bengt Helm är bördig från Nässjö och minns när han som ung grabb på 1960-talet åkte med föräldrarna till Ikeavaruhuset i Älmhult.
– Ikea har jag ju vuxit upp med. Och varje gång jag åkte upp till Småland för att hälsa på mina föräldrar åkte vi också in till Ikea, sade Bengt Helm.
Medan Joakim Larsson matar ettåriga dottern Isabelle berättar han att han så sent som häromveckan skruvade ihop trea nya Ikeasängar där hemma.
– Ingvar Kamprad är en av de största entreprenörerna som någonsin levt i Sverige. Han möblerade det nya svenska folkhemmet. En enorm insats, sade han.
De flesta lunchgästerna reste sig upp när den tysta minuten för Ingvar Kamprad inleddes på Ikeavaruhuset på Svågertorp i Malmö.Bild: Emil Langvad

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen