Redhawks

Malmöbacken ångerfull efter skyffelskandalen

Jens Olsson är ångerfull efter söndagens skyffelskandal. Dessutom har huvudtränaren Peter Andersson lämnat sjuksängen och är redo för att coacha igen. Så ser det ut för Malmö Redhawks inför bortamötet med Brynäs.

Malmö Redhawks Jens Olsson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Jag åker upp i morgon bitti [tisdag], säger Peter Andersson.
Huvudtränaren Andersson missade söndagens förlustmatch mot Mora och andretränaren Martin Filander fick rycka in som boss i båset. Laget är ute på en mindre bortatripp, från Skåne till Dalarna och vidare till Gästrikland. Peter Andersson är alltså på benen igen. Men han får inte sällskap av någon spelare upp till Gävle.
– Nej, Nichlas Hardt är inte är aktuell. Detsamma gäller för Max Görtz och Robin Alvarez, säger Peter Andersson.
Dessutom har skadelistan utökats. Carl-Johan Lerby fick en tuff tackling av Moras Daniel Grillfors.
– Eventuellt kikar vi på ett lån. Vi tittar runt, men förmodligen blir det inget. Tuukka Mäntylä går in och spelar back och Matias Lassen får bli forward, säger Peter Andersson.
Pantern har det också ansträngt på skadesidan. Annars hade Sebastian Dyk legat nära till hands.
– Han hade kunnat vara aktuell. Sebastian har tränat med oss och vi känner honom, säger Peter Andersson.
Huruvida Jens Olsson är avstängd efter snöskyffelskandalen i Mora är oklart. Enligt Patrik Sylvegård, sportchef och vd I Redhawks, ska beslut tas under tisdagen. Det finns regeltolkningar att ta hänsyn till.
Redhawksbacken fick emellertid matchstraff [match penalty] som normalt leder till en automatisk avstängning. Detta efter bråk med en ung funktionär som skottade snö med en skyffel under ett powerbreak. Under måndagen gick Malmö Redhawks ut med följande på sin sajt:
”Händelsen var väldigt olycklig och ska givetvis inte ske under en ishockeymatch och Malmö Redhawks tar avstånd ifrån det inträffade. Agerandet är inte förenligt med klubbens värdegrund. Jens Olsson är också ångerfull och önskar att han kunde ha det hela ogjort.”
Läs mer:Olsson om skyffelskandalen: ”Måste markera – han sopade undan benen”
Läs mer:Överreaktion av Jens Olsson i skyffelskandalen
Läs alla artiklar om: Redhawks 29 januari
Gå till toppen