Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

17-åring erkänner att han dödade 21-åring i Helsingborg

Den 17-årige pojke som sitter häktad för mordet på en 21-årig man erkänner nu vållande till annans död.

Bild: Foto:Jan Emanuelsson/Topnews.se
Pojken greps förra söndagen, dagen efter knivdådet på Västra Sandgatan i Helsingborg, och har sedan dess nekat i de polisförhör som hållits.
Men när han förhördes av polisen på tisdagsmorgonen erkände 17-åringen att det var han som stack kniven i 21-åringen, en inställning som pojken utvecklade närmare när han på tisdagseftermiddagen begärdes omhäktad.
– Han erkänner grov misshandel och vållande till annans död, sa 17-åringens försvarsadvokat Mikael Niklasson innan dörrarna stängdes för allmänheten.
En stund senare förklarades 17-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord men även för mordförsök. I knivdramat på Västra Sandgatan skadades en ung man livshotande, även om han idag är utom livsfara, medan en ung man fick mindre allvarliga knivskador.
Den häktade 17-åringen har i dagarna stått inför rätta åtalad för två mordförsök efter en uppgörelse i somras mellan två ungdomsgäng vid Nicolaiskolan.
Kammaråklagare Magnus Larsson är förtegen med uppgifter om mordet på Västra Sandgatan men reflekterar över att den person som nu sitter häktad för ett mord och dessutom misstänks för tre mordförsök är en pojke som fyllde 17 år i somras.
– Det är tragiskt, det är verkligen tragiskt, säger Magnus Larsson.
På tisdagen satt de två ungdomar som misstänks vara delaktiga i knivdramat på Västra Sandgatan fortfarande häktade på den svagare misstankegraden. Åklagare Magnus Larsson måste senast på onsdagen antingen begära dem häktade på den högre misstankegraden eller släppa dem.
Gå till toppen