Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Femte raka förlusten för Örebro

Läget blir allt mer prekärt för Örebro i bottenstriden i SHL. Laget åkte på femte raka förlusten och blev nollat hemma mot HV71, 0–3.

Adam Åhman. Arkivbild.Bild: Erland Segerstedt/TT
Örebro har inte rosat marknaden den här säsongen, men såg för ett par veckor sedan i alla fall ut att ha en trygg marginal ned till kvalstrecket.
Fem raka förluster – och dessutom flera spelare som drabbades av magsjuka förra veckan – senare är det ordentligt skakigt. Bara tre poäng skiljer ned till kvalstrecket, en marginal som på tisdagen i alla fall inte blev mindre tack vare att bottenkonkurrenterna också förlorade.
HV71 tog tre viktiga poäng i mästarnas jakt på en direktplats till kvartsfinalspelet.
Två juniorer fanns bland matchvinnarna. 18-årige målvakten Adam Åhman höll nollan och räddade 33 skott – varav 20 i sista perioden – i sin andra SHL-match i karriären.
– Det var riktigt skönt, först och främst med en seger, men också att få hålla nollan. I de två första perioderna är vi mycket bättre än de är och spelar stabilt över hela banan. Sedan i tredje går de framåt och jag har mer att göra, sade Åhman till CMore.
17-årige forwarden David Gustafsson gav HV71 den perfekta starten med sitt 1–0-mål redan efter 2.53.
Anton Bengtsson gjorde 2–0 efter bara 1.05 av den andra perioden och Max Wärn 3–0 efter drygt halva matchen.
Gå till toppen