Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Sten Lindgren

Sten Lindgren, Höllviken, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 83 år. Han sörjes närmast av de tre barnen Lotta, Anna och Pelle med familjer.

Sten föddes i Ljusdal, Hälsingland, 1934. Han flyttade med föräldrarna till Västerås där han tog studenten. Hans liv kom att bli både äventyrligt och händelserikt. Med en kompis åkte han till USA och jobbade på en bensinmack, bodde hos mormoner i Utah, tog sig via Mexiko hem till Sverige igen med en lastbåt.
Väl hemma köpte han en vespa och åkte på den till Spanien, levde vagabondliv där under en tid men lärde sig spanska som han sedermera fick användning för i sin firma Don Pedro. Efter Spanienvistelsen gjorde han vapenfri FN-tjänst i Kairo och Beirut som busschaufför.
Tillbaka i Sverige arbetade Sten som möbelsäljare. I Norrköping mötte han sitt livs stora kärlek Margareta, som avled 2015. Sten och Margareta gifte sig 1968 och flyttade till Malmö.
En fastighetsmäklare från Malmö öppnade filial i Höllviken där Sten började som mäklare.
Familjen flyttade till Höllviken. Sten blev sin egen mäklare och köpte 1978 fastigheten Falsterbovägen 51, den fastighet där fortfarande mäklarkontoret finns och där döttrarna övertog mäklarverksamheten 2008.
I 14 år var jag hyresgäst i ”mäklarhuset”. Vi var fyra mäklare i samma hus, både som konkurrenter och kolleger. Stens tekniska intresse gjorde att kontoret snart blev fullt av olika moderna maskiner, datorer, skrivare, kopiatorer med mera som vi alla fick använda. Han var den första att lära sig använda datorn i verksamheten och som sekreterare i vår mäklarorganisation var han en outtröttlig tillgång.
Även i hemmet fanns full kontorsutrustning. Flitens lampa lyste långt in på nätterna i hemmets kontor. Arbetet betydde mycket för Sten. Familjen inte desto mindre. Han trivdes i hemmet och i köket. Där experimenterade han fram nya smakfulla maträtter.
På senare tid mötte man Sten åkande på sin elmoped på små inköpsresor i samhället.
Sten var en mycket snäll och vänlig person, som fick många vänner.
Det är många som saknar Sten, jag är en av dem.
Sven Danielsson
nära vän och kollega
Gå till toppen