Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjöstedt: Inte läge att kritisera Kamprad

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt (V) tycker att ungdomsförbundet kunde ha legat lågt ett tag med kritiken mot kampad. (Arkivbild)Bild: Claudio Bresciani
Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt tycker att det är fel att kritisera Ikeas grundare Ingvar Kamprad så nära beskedet om hans bortgång.
Ungdomsförbundet Ung Vänster skrev i söndags på Facebook att Kamprad "byggt sin förmögenhet på att utnyttja människor".
– När en person precis har gått bort, när de anhöriga sörjer, då tycker jag att man kan vänta med kritiken, säger Sjöstedt.
Ung Vänster skrev också att det är dags "att arbetarna får tillbaka det han stulit från dem". Sjöstedt vill inte svara på om han delar ungdomsförbundets syn, även om Sjöstedt tycker att den fördes fram vid fel tidpunkt.
– Nu när en människa precis gått bort så är det inte läge för den diskussionen. Jag tycker att man ska stilla sig lite med den, säger V-ledaren.
Gå till toppen