Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AIK straffade Pantern

AIK straffade Pantern, vann med 5-3 och tog sig förbi Malmölaget i toppen av Hockeyallsvenskan.

– Killarna förtjänade inte det här, sa en dämpad Panterntränaren Joby Messier.
ISHOCKEY, Hockeyallsvenskan. Pantern-AIK 3-5 (0-1, 2-1, 1-3)
Två straffar väl mycket motgång gjorde att det blev en tung kväll för Pantern hemma i Isstadion. Desto muntrare för AIK som passerade Pantern med en poäng i tabellen samtidigt som tuppduon Leksand och Timrå förlorade på bortaplan.
– Ja, det kunde knappast blivit bättre, sa Jens Jakobs som inledde målskyttet.
AIK:s Jens Jakobs jublar efter 1-0.Bild: MATHILDA AHLBERG
AIK tog ledningen med 1-0 på straff efter 14.53 i den första perioden. Jakobs, med förflutet i Malmö Redhawks för några år sedan, överlistade säkert Robin Jensen i Panternmålet.
– En väldigt tveksam straff, tyckte Panterns lagkapten Kim Johansson.
Knappa fem minuter in i den andra perioden utnyttjade AIK spel i numerärt överläge när Joakim Thelin satte 2-0.
En vårdslös tackling mot Stefan Söder förde dock Thelin till utvisningsbåset dryga minuten senare. Det dröjde bara 38 sekunder innan Sebastian Strandberg utnyttjade Panterns överläge.
Halvvägs in i perioden kvitterade Robin Dahse på ett distinkt skott och plötsligt hade Pantern fart igen. Sebastian Dyk svängde matchen till Panterns fördel efter 10.22 i den tredje perioden. Han utnyttjade iskallt ett friläge efter pass från Sebastian Strandberg.
I det läget såg Pantern ut som en vinnare.
– Vi ger bort den här matchen. Det var riktigt dåligt att vi inte fick tre poäng, menade Kim Johansson.
Panterns Sebastian Dyk jublar med lagkamrater efter 3-2.Bild: MATHILDA AHLBERG
Panternglädjen blev kortvarig. AIK pumpade upp trycket mot Jensen och gästerna tilldömdes en ny straff som Eric Castonguay satte bakom Panternmålvakten. 3-3 blev även 4-3 för AIK genom Max Lindholm.
Panterntränaren Joby Messier tog time out efter 17.37 och satsade på spel sex mot fem. Marcus Farnell sköt pucken i tomt Panternmål vilket innebar 5-3 till AIK efter 18.00.
– Vi släppte bara in ett mål i spel fem mot fem. 3-5 speglar inte matchen, inte så som Robin Jensen spelade i mål och som laget uppträdde. Vi gör en solid match, och vi förtjänade att vinna, vi spelade tillräckligt bra för det, tyckte Messier.
En smärtsam förlust följs av ett jobbigt bortamöte mot Timrå på fredagen.
– Det är bara att analysera och jobba vidare, menade Panterntränaren.
Valentin Pilet hade lånats in som back utan att övertyga. Poängkungen Olle Liss - numera i Rögle - saknades med sin farlighet framför mål. Rykten säger även att SHL-klubben Luleå jagar backen Fredrik Styrman.
– Vi har visat tidigare att vi inte står och faller med en spelare, tyckte Kim Johansson.
Pantern har även rekryterat en ny sportchef. Tony Andersson, i många år verksam i Göteborgsklubbar, tar över resten av säsongen.
Gå till toppen