Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klartecken för nya bostadshus vid korset i Lödde

Miljö- och byggnadsnämnden sa ja till de planerade bostadshusen vid korset i Lödde. Nämnden beslutade att bevilja bygglov trots att det avviker från detaljplanen.

Det gamla röda magasinet rivs och kommer att ersättas av detta liknande hus, samt de andra i samma stil.Bild: Urban vision
Miljö- och byggnadsnämnden i Kävlinge kommun beviljade på sitt möte bygglov för flerbostadshusen med 26 lägenheter. Nämnden var enig till att säga ja.
– Det här har varit ett väldigt långt ärende, det har pågått i många år där man diskuterat utseende och storlek, det är bra att det händer något här. Jag tycker det blev bra, de nya husen sticker inte ut allt för mycket och är inte en pastisch. Jag tycker vi följer detaljplanens intentioner fast i modern tappning, säger Thomas Lövskog (M) som är ordförande i nämnden.
De nya husen gör flera avsteg från detaljplanen, bland annat upptar de för stor del av tomten.
– Vi väljer att acceptera en lite större byggnad än vad som tillåts i detaljplanen mot att vi får 26 nya lägenheter. Det är en rätt lång procedur att ändra detaljplanen, det tar 4 till 10 år. Om det finns möjlighet att bifalla ett bygglov så gör vi det, säger Thomas Lövskog.
Gå till toppen